Новини

Георги Димов участва в обсъждането на Плана за модернизация на СМО

466 разглеждания от 01 май 2024 г.

    Директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов взе участие в годишната конференция на ръководителите на митническите администрации от регион Европа на Световната митническа организация (СМО) за 2024 година, която се проведе в Брюксел, Белгия, на 29.04.2024 г.
   
    По време на конференцията беше представен и поставен на обсъждане Планът за модернизация на СМО, който предстои да бъде одобрен от Съвета на СМО през юни т.г.
   
    „Планът за модернизация на СМО следва да отразява постигнатия напредък и общите позиции на Европейския съюз, които са мотивиращ фактор за сътрудничеството между митническите администрации. Регион Европа съдържа в себе си няколко от най-натоварените митнически пунктове в света, сред които е и МП „Капитан Андреево“, коментира по повод форума Георги Димов.
   
    По време на годишната конференция беше представен докладът от глобалната среща на регионалните структури и докладите от Финансовия и Одитния комитети на СМО за финансовата 2024-2025 г. От ръководителите и делегатите бяха дискутираха въпроси, които ще бъдат поставени на предстоящите сесии на Политическата комисия и на Съвета на Организацията, и по които ще бъде представена регионална позиция на регион Европа. Регион Европа номинира свои представители в управителните органи на Организацията за 2024-2025г. Очаква се разпределението на местата да бъде завършено на срещата на Съвета през юни.

Георги Димов участва в обсъждането на Плана за модернизация на СМО

Коментари

  Все още няма направени коментари!
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!